Bridgestone

2008. április 8.-án a Bridgestone hivatalosan is megnyitotta új, teljesen automatizált üzemét Tatabányán. A 190.000.000 euró értékű komplexum az első teljesen automatizált gumiabroncs gyártási folyamatot használó Bridgestone üzem Európában. A nagy teljesítményű és nagy felniméretű radiálabroncsok gyártása a személygépkocsik és könnyű haszongépjárművek számára 2009-ben a tervek szerint eléri a 8000 egység/nap legyártott mennyiséget.

Az új ütem Tatabányán a forradalmian új BIRD (Bridgestone Innovative and Rational Development) technológiáját használja. Ez a második olyan gyár, mely Japánon kívül fel lett szerelve, az első nem japán BIRD üzemet 2007 novemberében nyitották meg Monterreyben, Mexikóban.

A BIRD termelési rendszer automatizálja a teljes gumiabroncs-gyártási sorrendet, az anyagfeldolgozástól és a kész gumiabroncsok teljes ellenőrzéséig. Az így készült prémium abroncsok ugyanazt a mérnöki precizitású kiegyensúlyozottságot és magas minőséget biztosítják, mint a hagyományos gyártósoron előállított gumik, de a BIRD hatalmas előnye, hogy közel száz százalékkal képes növelni egy hagyományos üzem termelékenységét.

 

„Ez az üzem létfontosságú az európai célkitűzésben a folyamatos és nyereséges működéshez.” –mondta a Bridgestone Europe elnök-vezérigazgatója, Takashi Urano az átadáson.