Döge, Rétközi-tó vízpótlásának biztosítása

Dunaalmás, megsüllyedt vasúti töltés helyreállítása

Letenye, MÜLLER Központ

Makád, árvízvédelmi töltésfejlesztés

Remeteszőlős, közúti hídfelújítás

Szent László-patak, árvízvédelmi töltésfejlesztés

 Tata, Fényes Tanösvény

 

Több magyarországi beruházás megvalósításában vettünk részt, mint a

- Bosch

- Grundfos

- Black and Decker

- Sony

    - SCI

- Bridgestone Tatabánya

- AGC Tatabánya

- BD Tatabánya

- Henkel Tatabánya

- Continentál Mosonmagyaróvár

- Bevásárló központok (TESCO, METRO, PRAKTIKER, SPAR)

Hanyi-Tiszasülyi árvíztározó

A Hanyi-Tiszasülyi árvízvédelmi tározó a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése program keretében létesítendő tározórendszer harmadik eleme, Jászkisér, Pély és Tiszasüly települések között épül meg.

A tározó 55,7 km2-en valósul meg, amelyhez 4,3 millió köbméter földből készített, 4,4 m magas, 25 km hosszúságú töltéseket alakítottak ki a szakemberek. Az elkészült műtárgy feltöltésével 247 millió köbméter víz befogadására lesz alkalmas. Ez a fajta vízrendezés a későbbi vízkárok megelőzésére, elhárítására vagy megszüntetésére irányuló térben és időben egységes, fontos mezőgazdasági és műszaki tevékenység.

Az említett tározótöltés 3,55 km-es szakaszának földműépítési munkáit a Zöld út Kft. végezte egészen az előkészítő földmunkáktól kezdve az alakító és befejező munkákig. A szerződés részét képezte az úgynevezett A11 és A12 anyagnyerő helyek művelése, melyekből a tározótöltés építéséhez 438.000 m3 földanyagot szállítottunk be. Az anyagnyerő helyek rekultivációja szintén feladatunkat képezte, ahol közel 44 ha-nyi területen végeztünk tereprendezési munkákat.

 

Mindez nagy lehetőséget kínált a magyar mélyépítési-vízépítési szakmának, hogy megmutathassa tudását és felkészültségét, valamint használatba helyezhesse a legújabb technikai-technológiai fejlesztéseket.

Szákszendi focipálya építés

 

Szákszend község területén, az iskola mögött egy, a mai kor előírásainak megfelelő méretű és kialakítású élőfüves labdarúgópályát alakított ki a Zöld út Kft. Az új játéktér mérete 60x100 méter, mely kiegészült az előírásoknak megfelelő méretű labdarúgó kapukkal és labdabefogó hálókkal. Az első mérkőzést a fű megerősödését követően már le is játszották az új szákszendi labdarúgó pályán, ünnepélyes pályaavató keretei között.

Dunaharaszti RABEN Logisztikai Központ

Az elmúlt néhány évben tapasztalható gazdasági visszaesés ellenére a RABEN logisztikai vállalat Magyarországon jelentős beruházást hajtott végre, így elkészülhetett egy modern cross-dock raktára Dunaharasztiban, a jelenlegi 27.000 m2 területű magasraktárhoz hozzáépítve, melynek közmű-, föld- és útépítési munkáival a Zöld út Kft-t bízta meg.

 

A beruházás révén megvalósuló új, több mint 4.000 m2 alapterületű cross-dock raktár építésénél közel 10.000 m2 területen végeztünk tereprendezési és 6.000 m2 területen útépítési munkákat. A terület térkő burkolatot kapott, elvégeztük a szükséges vízrendezési munkálatokat a hozzá kapcsolódó csapadékvíz elvezetés kiépítésével, mely magában foglalta egy közel 600 m3-es szikkasztó BOX megépítését is.

Tatabánya, AVE Biogáz üzem

Zöld utat adott Tatabánya önkormányzata egy biogázerőmű építésének, amelyben nagyrészt háztartási eredetű szerves hulladékok hasznosításával állítanának elő villamos áramot.
Az előkészítő munkák során a létesítmény helyén cca. 65.000 m3 föld megmozgatásával járó rendezett területet alakítottunk ki kb. 4 ha területen. A földmű elkészültét követően 6 db ún. érlelőtartály helyét alakítottuk ki, mely további 13.500 m3 föld megmozgatását tette szükségessé. A biogázüzem helyszíneként a volt XI. akna rekultivált területét jelölték ki a megvalósítás helyszíneként. A földmunkák során a bevágás fejtése közben megtaláltuk a volt kompresszorház falait és alapjait, illetve a hozzá tartozó pincerészeket, amely jelentősen megnövelte a kivitelezés költségeit, mivel az építmény bontása során közel 1.000 m3 betontörmelék keletkezett, amit darálással újrahasznosítás céljából a területen deponáltunk.